Bacon af dansk øko gris

ØKOLOGISK, DANSK OG SMAGFULDT

Økogrisen opdrættes efter strenge regler, der er fastlagt bl.a. i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse. Grisen er et socialt dyr og skal have mulighed for at udleve sin naturlige adfærd. Kosten skal bestå af mindst 95% økologisk foder, der ligeledes skal være GMO-fri. Det er ikke tilladt at fiksere økologiske søer, og halekupering og slibning af grisens tænder er strengt forbudt. Brugen af antibiotika og anden medicinering er nøje reguleret og må kun ske i samråd med en dyrlæge, hvilket ikke altid sker i konventionel dansk svineproduktion. Reglerne medfører et mindre forbrug af antibiotika, hvilket også nedsætter risikoen for udvikling af resistente bakterier.

Vi har valgt at supermodne vores bacon af den danske økologiske gris, da den herved udvikler fantastiske smagsnuancer. Supermodnet betyder hos Vilstrup Bacon en modningstid på minimum 60 dage.

Smagen af supermodnet dansk økologisk bacon har en mild harmonisk balance mellem kød, salt og røg samt en mild nøddeagtig undertone.

Bacon opskrift:

KARAMELISERET BLT MED LIMEMAYO – 4 PERSONER

KARAMELISERET BLT MED LIMEMAYO - 4 PERSONER

Ingredienser:

200 gr. økologisk bacon i skiver. 8 store salat blade – evt. sprød grøn krølsalat. 2 tomater. 1/3 dl. ahornsirup. 1 økologisk lime. 2 dl. mayonnaise (vi anbefaler hjemmelavet mayonnaise). 4 store skiver tyndt skåret hvidt brød. Friskkværnet rosa peber.

Tilberedning:

Skyl salat og tomater og skær tomaterne i skiver. 
Riv det grønne af den økologiske lime og pres den herefter. 
Bland mayonnaise, limeskræl og limesaft – men smag dig endelig frem med limesaften, så den ikke bliver alt for dominerende. 
Steg økobacon sprød ved middel varme og læg den stegte bacon på en tallerken med køkkenrulle. 
Fjern baconfedt fra panden og kom den stegte bacon tilbage på panden. Fordel ahornsirup over alle stykker bacon og steg ved middelvarme indtil ahornsiruppen er karamelliseret. 
Mens bacon karamelliseres ristes brødet. Placer det karamelliseret bacon på bagepapir.
Anret med limemayonnaise på hver skive brød tilsat lidt friskkværnet rosa peber. Byg herefter op med tomat, salat og endelig den karamelliserede bacon.

Tip:

Vi anbefaler stærkt, at mayonnaisen laves fra bunden – det er meget let og gøres således: 
1 æggeblomme piskes godt med 1 spsk. vand, en knivspids salt og 1 tsk. dijon sennep. Herefter tilsættes rapsolie lidt efter lidt, til den ønskede konsistens er opnået. 
Husk, at alle ingredienserne skal have samme temperatur, og at der konstant piskes ligesom kun meget lidt rapsolie tilsættes i starten. Et par dråber er rigeligt. Æggeblommerne skal først vende sig til at “spille” sammen med olien, hvorefter den bliver bedre og bedre til at absorbere olien, jo længere i processen man kommer. Ønskes lidt kant kan man anvende en mild jomfruolie.

TIMELD DIG VORES NYHEDSBREV