Bacon af Livar grisen

MUNKE OG KÆRLIGHED

En passioneret griseavler ved navn Frans de Rond fra Holland begyndte i 1999 at krydse forskellige griseracer. Hans mål var at frembringe en gris med en exceptionel god kødsmag som i de gode gamle dage. Resultatet blev Livar grisen med gener fra den typiske hollandske landgris, Swabian-Hall grisen, den engelske Saddleback samt den amerikanske Duroc gris.

Eventyret startede i samarbejde med klosteret Lilbosch Abbey i Limburg provinsen, hvor munkene i århundrede har erfaring med opdræt af grise. Igennem årene er yderligere og nøje udvalgte, mindre griseproducenter kommet til. Alle sammen er de beliggende i Limburgprovinsen tæt ved klosteret Lilbosch Abbey.

Kravene til dyrenes velfærd er strenge og indbefatter blandt andet, at grisene er fritgående og udelukkende får lokalproduceret vegetarisk kost. Den hollandske pendant til Dyrenes Beskyttelse har da også blåstemplet Livar grisens forhold.

Det unikke ved Livar grisens kød er det intramuskulære fedt, der giver en flot og speciel fedtmarmorering. Smagen er meget intens, og kødet har en mere dybrød farve end konventionel bacon. Ikke så overraskende sværger flere europæiske top- og Michelinrestauranter til kød fra Livar grisen.

Livar bacon giver ved blødstegning et saftigt stykke bacon, hvor smagen af kød i harmoni med røg og salt bliver fremtrædende sammen med en cremet nuance fra det smagfulde fedt.

Bacon opskrift:

Cremede røræg med Livar bacon – 4 personer

CREMEDE RØRÆG MED LIVAR BACON

Ingredienser:

8 æg fra fritgående eller økologiske høns. 200 gr. Livar bacon. Friskkværnet peber.

Tilberedning:

Pisk æggene voldsomt således, at æggeblomme og æggehvider er helt sammenblandet. 
Steg Livar bacon nænsomt ved middel varme – start fra en kold pande. 
Fjern bacon fra panden og placer på et stykke køkkenrulle – behold baconfedtet på panden. 
Skru ned for varmen til panden – den må endelig ikke være for varm (ca. 1/5 af højeste varme). 
Hæld de piskede æg igennem en sigte ned på panden. Rør konstant i de piskede æg med en grydeske indtil en cremet konsistens opnås. Fordel røræg på fire tallerkner og top med den lækre Livar bacon. Server straks med friskkværnet peber.

Tip:

Lidt syrlige æblestykker med finthakket bladselleri giver et fantastisk modspil til de cremede æg og Livar bacon.

TIMELD DIG VORES NYHEDSBREV