Produktion af gourmet bacon

Produktionen er en langsommelig, men kærlig affære, for gourmet bacon kræver tid og omsorg. Først tørsalter vi vores kød i 8 til 14 dage. Dernæst koldrøger vi over ægte bøgesmuld i 2-3 dage for til sidst at lufttørre og modne behørigt i minimum 3 uger. Der går altså omkring 6 uger fra vi påbegynder produktionen, til det endelige gourmet bacon er klar til vores kunder.

Ovenstående er dog med et “men”, da vores bacon af Dansk økologisk gris modner i minimum 60 dage. Den simple årsag er, at den tager længere tid om at nå sit potentiale.

Vi anvender et minimum af maskiner og har derfor kun en manuel pålægsmaskine og en vacuumpakker. Ellers foretages alt med håndkraft, som selvfølgelig tager tid, men så er vi også sikre på, at hvert eneste stykke bacon vi sender ud af røgeriet er kvalitetstestet. Selvfølgelig smager vi også i ny og næ på produkterne, da vi på den ene side skal sikre smagen men selvfølgelig heller ikke kan lade værd.

Allan Ungstrup, Baconista

Salt & Røg

Det nærmer sig magi, når noget så simpelt som salt og røg forvandler grisebryst til det ultimative gourmet bacon.

læs mere

TIMELD DIG VORES NYHEDSBREV