Bacon af den Toscanske gris

BJERGE, TRØFLER OG FRIHED

Den toscanske gris lever sit frie liv i den italienske bjergregion af samme navn. De udvalgte opdrættere sætter en ære i, at grisen lever så naturligt som overhovedet muligt. Det betyder blandt andet, at grisen selv finder sin føde i det frodige bjerglandskab. Det kan fx være rødder og svampe og de berømte trøfler, som grisen jo er en mester i at finde. I de magre vintermåneder får grisen serveret majs og bønner af opdrætteren, ligesom den har mulighed for at søge ly for vejret i særligt indrettede hytter.

Den toscanske bacon har en en mild og cremet smag af kød, salt og røg samt en underliggende sødlig smag.

Vi foretrækker at stege denne bacon langsomt ved middel varme. På den måde bevareres de sødlige smagsnoter bedst muligt.

Bacon opskrift:

Risotto med Toscansk bacon – 4 personer

RISOTTO MED TOSCANSK BACON – 4 PERSONER

Ingredienser:

200 gr. toscansk bacon. 1 rødløg. 1 fed hvidløg. 25 gr. smør. 200 gr. risottoris. 1,5 dl. hvidvin. 5 dl. god hønsebouillon. 125 gram friskrevet parmesan. 2 tomater. En lille håndfuld frisk basilikum. Saft fra en 1/2 lime.

Tilberedning:

Hak tomaterne fint og stil til side. 
Steg bacon ved middel varme og tag det af inden det bliver sprødt. 
Gem 4 stykker til anretningen, hak resten og stil til side (husk at gemme fedtet til at stege i). 
Hak rødløget og hvidløget fint og steg det i baconfedt og smør indtil de er klare – de må ikke tage farve. 
Tilsæt risene og rist dem godt af i ca. 1 minut. 
Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt ind. 
Steg videre ved middel varme og tilsæt hønsebouillon lidt efter lidt. Først når risene har absorberet lidt hønsebouillon, tilsættes der mere hønsebouillon. Risottoen er færdig, når alt hønsebouillon er absorberet. 
Tilsæt 100 gr. parmesan, limesaft, og den hakkede toscanske bacon. Server retten straks med friskhakkede tomater, friskkværnet peber, basilikum og 25 gr. friskrevet parmesan for et ekstra italiensk pift.

Tip:

En let og sprød salat kan med fordel spises sammen med, således at den kraftige/smagsfulde risotto får modspil.

TIMELD DIG VORES NYHEDSBREV